4-6 februarie 2019 – Lendava (Slovenia)
În total: 40 de participanți.
Întâlnirea a început la restaurantul Lovski dom, unde primarul din Lendava, domnul Janez Magyar a adresat un cuvânt de bun venit participanților. De aici participanții s-au deplasat la Centrul Educațional al Adulților din Lendava, unde au luat parte la activități de tip icebreaking.
Pe parcursul programelor de dezvoltare a cunoștințelor am colaborat cu Biroul Direct UE. Domnul Dejan Bogdan a atras atenția asupra importanței alegerilor UE, care vor avea loc în anul 2019. El a subliniat importanța participării tinerilor la aceste alegeri în vederea unui viitor mai bun.
După o scurtă pauză am vorbit despre chestionar și baza de date alumni. Ne-am dat seama că nici una dintre școlile noastre nu dispune de o bază de date alumni. De aceea am decis să înființăm pe parcursul proiectului o bază de date proprie.
În seara primei zile am organizat evenimentul comunitar în restaurantul local, unde oaspeții noștri au putut savura specialitățile locale, care reprezintă parte a patrimoniului cultural intangibil. Pe parcurs am ascultat povești interesante legate de istoria orașului Lendava.
În data de 5 februarie am organizat un eveniment de networking, unde managerii și reprezentanții organizațiilor locale au prezentat modul în care se abordează multiculturalismul în zona lor și în ce măsură asigură multiculturalismul o valoarea adăugată orașului Lendava. După această prezentare am vorbit despre proiectul nostru de vară, ca un bun exemplu în atragerea tinerilor în comunitatea locală. Înainte de masă am vizitat școala bilingvă din Lendava, unde participanții au putut urmări modul în care funcționează educația bilingvă. Pe parcursul după-amiezii am organizat workshop-uri, în cadrul cărora am discutat despre punctele tari și punctele slabe ale orașului Lendava și posibilităților adresate tinerilor (care sunt valorile adăugate ale orașului Lendava și de ce nu se întorc tinerii pe tărâmurile natale după finalizarea studiilor universitare). Totodată, am încercat să formulăm posibile soluții pentru elaborarea recomandărilor politice.
În ultima zi a întâlnirii a fost organizată la Lendava o vânătoare de comori. Participanții au trebuit să afle care sunt naționalitățile care trăiesc la Lendava. După această activitate participanții au vizitat castelul din Lendava și expoziția temporară găzduită aici. Înainte de finalul întâlnirii au fost prezentate avantajele Youthpass. Sperăm că oaspeții noștri au avut o experiență pozitivă la Lendava.